Information

Information

Tag dine egne forholds regler .
 • Er der stor risiko for indbrud i det område, hvor jeg bor?
 • Kan jeg vide mig sikker? Og hvis ikke, hvilke forholdsregler skal jeg så tage mig for at undgå ubudne gæster?
  Mange tænker naturligvis over sådanne spørgsmål. Man vil gerne værne om sit hjem, om sin private ejendom og om det eller dem, man holder af. Her kan du finde nogle informationer om, hvad der er værd at vide om indbrud og tyverisikring.
Hvornår sker indbruddene?

Hvis dit hjem bliver udsat for indbrud, vil det typisk ske, mens du ikke er hjemme. Derudover viser tal fra Det Kriminalpræventive Råd, at over 50 procent af alle indbrud sker i dagtimerne mellem kl. 8 og 16. Tyvene er også glade tidsrummet mellem kl. 16 og 24, hvor danskerne er travlt optagede af at handle ind, dyrke sport og aflægge familien eller vennerne et visit. Undersøgelsen viser også, at de fleste indbrud sker om fredagen. Derefter har lørdag næst fleste indbrud. Statistikken over indbrud i Danmark viser desuden, at sommerferien, jul og nytår er højsæson for indbrudstyvene.

Hvad er tyvene på jagt efter?

Ifølge Rigspolitiet og Forsikrings oplysningen er det tydeligt, at tyvene først og fremmest går efter værdigenstande som tv, radio, smykker og kontanter. Derfor kan det anbefales, at du opbevarer dine smykker og kontanter i et sikringsskab. Længere nede på listen af eftertragtet tyvegods findes spiritus, vin, ure, optik, tasker og fotoudstyr. Hvis du får mærket større værdigenstande, er der en chance for, at de bliver uinteressante for tyvene, da de falder betydeligt i værdi.

Forebyggelse af indbrud med tyverisikring

Der findes mange måder, som du kan beskytte dit hjem mod indbrud på. Her på hjemmesiden finder du fx et bredt udvalgt af tyverialarmer og overvågnings kameraer, der kan hjælpe til at sikre dit hjem. Udover den type løsninger, kan du også gøre dit hjem mere sikkert med indbruds sikre døre og vinduer. 

Sund fornuft –  Hjælp ikke tyven.
 • Lås værktøj og haveredskaber inde, så tyven ikke kan bruge det til indbrud. Har du en stige udenfor, så lås den fast
 • En høj hæk giver tyven ro til at bryde ind. Overvej, om du skal klippe din hæk ned eller gøre plankeværket lavere.
 • Tænk på, hvad tyven kan se gennem dine vinduer. Sæt de værdifulde ting, så de ikke er synlige udefra
 • I sommerhalvåret skal du være opmærksom på åbne vinduer og døre, også selvom du er hjemme. Tyven kan nemlig godt blive fristet til et hurtigt indbrud, mens du er i baghaven
 • Få det til at se ud som om, der er nogen hjemme, når du og din familie er væk
 • Der må gerne være lidt uorden i haven, så det ser ud som om, der er nogen hjemme. Lad fx haveslangen eller trillebøren stå fremme
 • Lad være med at annoncere at du er på ferie. Skriv om din ferie på sociale medier når du er kommet hjem. Få hjælp fra din nabo mens du er væk. Naboen kan fx gå en runde om dit hus, fylde affald i din affaldspose, eller parkere sin bil foran dit hus. 
 • Tyve går mest efter computere, Ipads, mobiltelefoner, fladskærme og spillemaskiner. Dernæst efter smykker, kontanter, valuta og mærkevaretøj . Måske skal du sikre de mest værdifulde ting ekstra.
Indendørs belysning 

Brug automatiske tænd /sluk-ure – også når du er bortrejst. Alternativt kan du tænde lyset i et par værelser og lade tv eller radio være tændt, når du forlader hjemmet om aftenen. Et tænd/sluk ur kan købes i et byggemarked til en overkommelig pris.

Udendørs belysning

Udendørs belysning, ofte i forhaven, medvirker til at forebygge indbrud. Forbind en bevægelsessensor med belysningen. På den måde bliver det sværere for en indbrudstyv at gemme sig, og naboen kan lettere se, at der sker noget.

Lad ikke udendørsbelysningen være tændt alene. Det er meget tydeligt, at huset er tomt, når der er helt mørkt indenfor.

Ord der bruges i forbindelse med overvågning.

Der er mange fremmedord, forkortelser og tekniske termer inden for videoovervågning, få styr på dem her.

Auto-iris (Bedre lys-mørke forhold)
Kameraetslinse kan selv lukke op og ned for sin iris. Jo mere åben Iris, jo mere lys lukker kameraet ind, og billedet bliver mere lyst. Bliver billedet overbelyst pga. der er for meget lys, kan kameraet lukke lidt for Iris til billedet igen er normalt.

BLC (Bedre lys-mørke forhold)
Lige som Auto-Iris, kan er BLC endnu en måde hvorpå kameraet kan regulere det lys der kommer ind ad linsen. BLC kan skrue op og ned for følsomheden i billedesensoren, som sidder umiddelbart bag linsen.

BNC stik
Stik der bruges til analog overvågning.

CCD og CMOS billedesensor (2 teknologier kameraerne anvender til at opfange billedet)
I dag anvender digitalkameraer for det meste enten en CCD-billedsensor eller CMOS-billedsensor. Begge typer af billedsensorer konverterer opfanget lys til elektriske signaler.

En CCD-billedsensor er et analogt apparat. Når lys rammer chippen vil hver pixel fotosensor have en lille elektrisk ladning. Ladningerne konverterer til spænding én pixel ad gangen. Andet elektrisk kredsløb i kameraet omsætter spændingen til digitale data.

En CMOS-billedsensor er en type af aktiv-pixel-sensor (CMOS-billedsensor, APS-billedsensor) som bl.a. baserer sig på CMOS-halvlederteknologi. Ekstra elektrisk kredsløb ved siden af hver fotosensor omsætter lysenergi til en spænding. Yderligere kredsløb på chippen kan inkluderes til at omsætte spændingen til digitale data.

Ingen af teknologierne har en klar fordel i billedkvaliteten. CMOS-billedsensorer kan potentielt implementeres med færre komponenter, bruge mindre energi og/eller yde hurtigere udlæsning end CCD. CCD er en mere moden teknologi og er i de fleste henseender ligeså god som CMOS-billedsensorer.

Billedesensor princippet

Kilde: Wikipedia https://da.wikipedia.org/wiki/Billedsensor

COAX kabler

Coax kabler har en metallisk skærm og en inderleder, til forskel fra PDS kabler som har 8 ledere.

Dome kamera (Kuppelkamera, bedst i højder hvor vandaler kan nå kameraet)
Domekameraer også kaldet kuppelkameraer, er et kamera hvor linsen er gemt bag en ydre glaskuppel, der herved beskytter kameraets vitale dele mod vandalisme og miljø. Dome kameraer anvendes ofte i lave højder, f.eks. under 4 meters højde.


Domekamera – Loftmonteret

Fordele ved domekameraer

-Bedre beskyttet mod vandalisme
-Mere diskret og pænere i sarte miljøer

Ulemper ved domekameraer

-Kræver mere vedligeholdelse
-Ofte dårligere rækkevide på IR belysning

Dual-stream og Triple-stream (Flere billedekvaliteter fra samme enhed)
De fleste kameraer og optagere kan køre flere streams*. Streams deles generelt op i Mainstream (hovedstrøm) og Substream (understrøm).
Mainstream anvendes til højkvalitetsbilleder og anvendes hvor forbindelsen kan håndtere det, f.eks. mellem kamera og optager.
Substream anvendes til billeder af lavere kvalitet, som kan sendes over internettet, f.eks. til mobil eller fjernserver, så det ikke belaster internetforbindelsen mere end højst nødvendigt.
Fordelen ved flere streams er at optageren kan optage billederne i høj kvalitet, mens billeder af en lavere kvalitet sendes til mobiler og tablets.

*En stream er en billedestrøm, som sendes fra sender (Kamera/optager) til modtager (optager, mobil, PC, Server)

DVR (Harddiskoptager til analog overvågning)
En harddiskoptager til analog overvågning. Der monteres en harddisk i en DVR for at den kan optage. En DVR kan typisk kendes på et antal BNC indgange på bagsiden, typisk 4,8,16 32 kanaler.

ePTZ

Elektronisk PTZ, jo højere opløsning på kameraet jo bedre er oplevelsen med ePTZ

HD-SDI (Høj billedekvalitet på coaxkabler)
Se under SDI nedenfor.

Hybrid optager (Kombineret analog og IP optager)
En hybrid optager, er en kombination af en NVR og en DVR. Derved kan optageren både optage billeder fra analoge kameraer og fra IP kameraer. Det gør det muligt at udvidde et eksisterende analog anlæg med IP kameraer og stadig have det hele på et anlæg.

IP-adresse (Netværksenheders adresse)
En IP adresse er en adresse som alle enheder på et netværk besidder for at fungere. Adressen består af fire segmenter af 1-3 cifre, dog maks 255.
En optager kan f.eks. have adressen 10.0.0.50, et kamera på samme netværk har adressen 10.0.0.60 og routeren har adressen 10.0.0.1
Adressen er nødvendigt for at enhederne kan kommunikere med hindanden
Vi anbefaler at man altid giver enhederne en fast (statisk) adresse udenfor DHCP området

Læs meget mere om netværk og IP adresser: Jeg vil vide mere om IP adresser

Er du i tvivl om hvad din offentlige IP adresser er så klik her: hvad er min IP adresse

IR-belysning (InfraRød belysning, nattebelysning til kameraer)
Infrarød belsyning er “usynlig” for dem menneskelige øje, men kan bruges af kameraet til at “se i mørke”. IR Belysning kan enten være indbygget i kameraet, som det er i de fleste tilfælde, eller monteret seperat, ekstern IR, og giver i de fleste tilfælde en bedre lysning.

IR-Cut filter (fjerner IR belysning)
IR Cut filter, er et filter der kan bortfiltrere IR lys pga. kameraets følsomme billedesensor. Det skiftes automatisk i overvågningskameraet når det går fra dag til nat og omvendt. For at lukke mere lys ind, bliver kameraet sort/hvid om natten.

IP Server
Se under NVR

Komprimerings standarder (Komprimering af videofiler)
Når lyset fanges af billedesensoren på kameraet, dannes der et digitalt billede som skal sendes til modtageren (optageren). For at belaste harddisken og netværket mindst muligt, komprimerer man billedet mest muligt, uden at miste data af betydning. Jo mere man kan komprimere billedet jo mere kan man også lagre på sin harddisk

Læs mere om videokomprimering her: https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_video_codecs

Idag bruges der typisk 3 formater:

Codecs      Komprimeringsgrad        Komprimeringsprocent
MPEGX      God –
H264           Bedre                              40-50% bedre komprimeret end MPEG2
H264+         Bedst                              40-50% bedre komprimeret end H264

LAN (Lokalt internt netværk)
LAN er en forkortelse af “Local Area Network” og er det lokale interne netværk. Det dækker over alle enheder der er forbundet på kryds og tværs af routerens inderside, dvs alle enheder på wifi og kabel.

Lux (Lysniveau)
lux (symbol: lx) er SI-enheden for belysningsstyrke og måler lysflux per arealenhed. En lux kan skrives som 1 lumen per kvadratmeter.

I tabellen herunder følger en række eksempler på størrelsesordnen af lux:
Belysningsstyrke [lux] Overflade belyst af
0,0001 Overskyet aftenhimmel ved nymåne
1 Almindeligt stearinlys (1 candela) i cirka 1 meters afstand
3,4 Den mørke grænse for borgerligt tusmørke under klar himmel
100 Meget mørke overskyet dag
1000 Overskyet dag, Typisk TV studie-belysning
10.000-25.000 Fuldt dagslys (ikke direkte)
32.000-100.000 Direkte sollys

Kilde: wikipedia

MAC-adresse (Enhedens fysiske adresse)
En MAC-adresse (Media Access Control) er en unik adresse. MAC-adressen kaldes også en ethernet-adresse, fysisk-adresse og lag 2-adresse. Fysisk udstyr (kameraer, optagere o.l.), routere, switche, nyere mobiltelefoner) der kommunikerer med hinanden f.eks. via Internettet har en MAC-adresse. En MAC adresse er på en måde som en IP adresse, men kan som udgangspunkt ikke ændres.

MAC-Adressen består af 12 hexadecimale tegn i par af to. F.eks. 00:20:18:61:f1:8a .

Mbps (Megabit pr. sekund)
Traffiken på et netværk måles i bit, og jo opløsningen på et kamera er, des mere belaster det netværket. Et typisk 4 Megapixel kamera, der kører med 24 billeder pr. sekund, belaster et netværk med ca. 10-18 Mbps. M

Normalt kan man se belastningsgraden i kameraets “billede/video” menu, ellers kan man også læse ydregrænserne i kameraets specifikationer:

MegaPixel (Billedeopløsning, jo højere megapixel, jo bedre billedekvalitet)
Kameraets opløsning måles i Pixel, og jo flere pixels, der bruges i et billede, jo tættere på originalbilledet vil resultatet være. Antallet af pixels i et billede kaldes opløsningen. Den kan udtrykkes med ét enkelt tal – f.eks. 2 megapixel (mest brugt om overvågningkameraernes sensorer) – som to tal, bredde gange højde – fx 1920×1080p som også betegnes Fuld HD (Full High Definition)

Netværk
IP kameraer kommunikere over DATA netværk, som så mange andre enheder idag, feks. computerer, mobiler, smart tv osv. For at få netværket til at fungere skal alle enheder have deres egen IP adresse, hvorfor man kalder det IP overvågning.

Se en mere fyldestgørende forklaring på netværk her: https://da.wikipedia.org/wiki/Datanet

Nightvision

NVR (Harddiskoptager til IP)
En NVR (Network Video Recorder) er en harddiskoptager, som tilsluttes netværket og får billederne fra kameraerne direkte via netværket. Billederne fra kameraerne og optagelserne kan ses direkte fra Computer, Smartphone, PC, Tablet osv. via internettet.

Hvor lang tid en harddiskoptager kan “gå tilbage” defineres størrelsen på den harddisk der sættes i.

ONVIF (Open Network Video Interface Forum)
Onvif er en fælles protokol der udviklet for at få overvågningsudstyr til at arbejde sammen på tværs af producenter. Under normale omstændigheder kan et kamera fra f.eks. Hikvision ikke fungere med en optager fra Samsung (gælder ikke analoge kameraer). For at få en større ensrettethed, valgte producenterne at gå sammen om at udvikle en fællesprotokol, der kan håndtere mest almindelig funktioner mellem forskellige mærker. ONVIF er en standard protokol, så det kan forventes at alle enheder der er ONVIF kompatible, kan arbejde sammen. Så køber du et IP kamera fra BOSCH, ogen optager fra Hikvision, der begge understøtter ONVIF, burde de kunne arbejde sammen. Der skrive “burde” da teknologien ikke er 100% fejlfri. Der er nu kommet en ONVIF 2, som skulle være en del forbedret.

PDS

Point Of Sales (POS)
Se hvad der tastes ind på kasse direkte på kameraet.

PoE (Strøm til kameraet via netværkskabel)
Power over Ethernet er en teknologi, hvor man bruger netværkskablet til levere strøm til kameraet. Man kan enten bruge en PoE switch eller en PoE injektor til at lægge strømmen ud på kablet, og så skal kameraet understøtte PoE.

PT (Styrbart kamera)
PT står for Pan and Tilt, som betyder at kameraet har motorer, så man fysisk kan dreje og hæve/sænke kameraet fjernbetjent, enten via optageren eller Joystick.

PTZ (Styrbart kamera med Zoom)
PTZ står for Pan, Tilt and zoom, som betyder at kameraet har motorer, så man fysisk kan dreje, hæve/sænke og zoome ind med kameraet fjernbetjent, enten via optageren eller Joystick.

SDI og TVI (Høj billedekvalitet på analoge coaxkabler)
En SDI (Serial Digital Interface) optager/kamera, anvender en ny teknologi for at hæve billedekvaliteten på signaler der sendes via analoge coaxkabler.

SDI handler generelt om at man kan skifte sit gamle analoge system ud til HD kvalitet uden at skulle skifte kablerne.
Se vores HD-SDI produkter:http://cf-security.dk/hd-sdi-overvaagning-68/
Se vores HD-TVI Produkter:http://cf-security.dk/hd-tvi-overvaagning-103/

Har man råd til det, anbefaler vi at man skifter kablerne også, og opgraderer til IP, se vores IP overvågning her: http://cf-security.dk/ip-hd-overvaagning-14/

Skærmopløsnings standarder

QCIF 176 x 144 (4:3)
CIF 352 x 240 (4:3)
VGA 640 x 480 (4:3)
4CIF 704 x 576 (4:3)
D1 & D5 720 x 576 (4:3)
HD 720p 1280 x 720 (16:9)
HD 1080i 1920 x 540 (16:9)
HD 1080p 1920 x 1080, svarende til 2 MegaPixel fuld HD (16:9)

Smarttracking (Kameraet følger automatisk efter mål)

Varifocal objektiv
Er et objektiv (linse), der kan zoome ind og ud manuelt, f.eks. fra 2,8mm-12mm
Se et kamera med virafocal objektiv her: http://cf-security.dk/dome-kameraer-53/hikvision-ds-2cd2742fwd-is-28-12mm-p6382

WAN (Internettet)

WDR (Giver bedre billeder)

Wide Dynamic Range, handler om at kameraet tager 3 billeder i 1. 1 normalt billede, 1 overbelyst billede og et underbelyst billede. De 3 billeder flettes sammen, og giver et rigtig godt billede. WDR er særlig godt til modlys og meget mørke områder:

Alarmer til hjemmet

Alarmerne fra alarmbixen.dk er kendetegnet ved produkter af høj kvalitet, der giver meget værdi for pengene.

Vi har faguddannet personale, som gerne svarer på dine spørgsmål om alarmsystemer og også gerne monterer dem hos dig.

Adresse

Alarmbixen
Stensbovej 13
6900 Skjern

Alarmbixen

© 2020 alarmbixen.dk – Alle rettigheder forbeholdes